Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

#MarNamJE: dosežki nevladniških junakov

Slovenske nevladne organizacije smo se lansko leto ob svetovnem dnevu človekovih pravic v velikem številu pridružile vseevropski kampanji #NoDayWithoutUs in s pomočjo ključnika #MarNamJe ljudem pokazale, kaj vse naredimo za njih in kako pomembno je, da nas pri tem podpirajo. Letos pa bo CNVOS akcijo še razširil, saj bodo kar teden dni, od 5. do 10. decembra, po vsej Evropski uniji s ponosom predstavljali pomembne dosežke nevladnikov v letu 2019!

Evropska civilna družba bo v akciji Civic Pride ponovno s ponosom izpostavila vrednote, za katere se s skupnimi močmi borimo. V akciji bodo pozvali odločevalce na evropski in nacionalni ravni, naj se zavzamejo za NVO-je in pripoznajo pomembnost našega dela, hkrati pa bodo o našem doprinosu k demokratični in pravični družbi ozaveščali tudi splošno javnost.

V Sloveniji bodo v video obliki ovekovečili vse večje in javno odmevne dosežke nevladnikov, ki so bili opaženi tudi v novinarskih vodah. Naj gre za zmage v boju proti antisocialnim ukrepom, v boju za ohranitev kulturne dediščine ali biotske raznovrstnosti, za nepredstavljivo uspešne donatorske, humanitarne ali zagovorniške akcije, za uspešne nevladniške akcije v vašem lokalnem okolju – vsi dosežki so pomembni! 

Spomnite se pomembnih novinarskih prispevkov, kjer so izpostavljene spremembe, ki ste jih letos s svojim trdim delom dosegli – tako na nacionalni kot lokalni ravni. Pošljite posnetke zaslona, fotografije ali povezave do novinarskih člankov, kjer so obeleženi vaši ključni dosežki v letu 2019, CNVOS pa jih bo vključil v skupni video uspehov nevladniških junakov. 

Zgodbe, ki jih želijo izpostaviti, niso sodelovanja na raznih konferencah, organizacija posvetov in tiskovnih konferenc, temveč zgodbe, kjer ste dosegli konkretno spremembo v vašem okolju, družbi, zakonodaji  – npr. razveljavitev dela zakona o tujcih, ki dopušča zavračanje tujcev brez individualne obravnave. 

Vabijo vas, da svoje prispevke do 29. 11. 2019 pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prav tako so vam na omenjenem e-naslovu na voljo za dodatna vprašanja, pojasnila in smernice.


Log in or Registracija