Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Za zaključek šolskih počitnic to nedeljo prvič kino za najmlajše in družine v Gledališču Koper

Malo dvorano Gledališča Koper bo od februarja do maja enkrat mesečno, ob nedeljah, obiskal kino. Že to nedeljo, 23. februarja, se začenja prvi 'Filmski daljnogled – kino za najmlajše in družine', ki je nastal v sodelovanju gledališča, zavoda za razvijanje filmske kulture Otok s filmsko-vzgojnim programom Podmornica – Otok za mularijo in Slovenske kinoteke.

Program bo otroke od 4. leta dalje popeljal v zgodovino filma, med kratke animirane in igrane filme, ki so tako močno navduševali množice gledalcev po svetu, da še vedno predstavljajo navdih sodobnim filmskim mojstrovinam. Zares edinstveno izkušnjo za malčke in njihove starše bodo pričarale projekcije klasik na filmskem traku s 35mm projektorjem, kar je dandanes velika redkost. Zadnja matineja bo prinesla tudi živo glasbeno spremljavo mojstra kitare Elvisa Šahbaza!

Filmski daljnogled – kino za najmlajše in družine v Gledališču Koper se bo začel 23. februarja ob 10.30, ko bodo na sporedu legendarne risanke o krtku in čričku češkega avtorja Zdenka Milerja. Miler je ustvaril okoli sedemdeset kratkih risanih filmov, med katerimi je svetovno priznanje dosegel z risankami o krtku. Prvo epizodo, Kako je Krtek dobil hlače, je naredil leta 1957 in v dolgih letih ustvarjanja otroke razveselil z okoli petdesetimi risanimi filmi o krtku, ki so jih prikazali v več kakor osemdesetih državah sveta. Miroljubni krtek z veliki očmi in njegove živalski prijatelji so prepoznavni tudi po tem, da ne govorijo. Ogledali si bomo kratke filme Krtek in zelena zvezda (Krtek a zelená hvězda, 1969), Krtek in vžigalice (Krtek a zápalky, 1974), Krtek in glasba (Krtek a muzika, 1974), Čriček in parni stroj (Cvrček a stroj, 1978),' Čriček in kontrabas (Cvrček a basa, 1979), Čriček in violina (Cvrček a housličky, 1979).

Log in or Registracija