Log in

pinablack


SL / IT / HR
Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper
+386 (0)5 63 00 320
info@sticisce-iskra.si

Mednarodni Alpe Adria PUF in Plavajoči grad 2019

Od 4. julija do 30. avgusta bo v Kopru ponovno mednarodni Alpe Adria PUF, letošnja novost pa bo tudi festival Plavajoči grad. Obeta se 9 festivalskih tednov z lutkarji, uličnimi umetniki in glasbeniki v Kopru. 

V svojih 17 letih je PUF gostil več kot 800 uličnih in lutkovnih skupin in umetnikov iz več kot 40 držav Evrope in sveta. Letošnjih devet festivalskih tednov zaznamujejo raznolike uprizoritve lutkovnih in uličinh gledaiišč, interaktivnih dogodkov, delavnic, iger in koncertov. Izpostavljajo skupino evropskih tradicionalnih lutkovnih odrov in njihovih junakov.
Obiskali nas bodo Areste Paganos gledališča Mascarredas iz Sardinije, Harlekin, Colombina in Teatrino della Marignana iz Benetk, Eva Sofritter in Matija Solce s Pulcinello, LG Maribor s slovenskim Pavliho.
Kljub različnim imenom tradicionalni junaki lutkovnega gledališča izvirajo iz istih zgodovinskih korenin, njihov karakter je precej glasen, humor pa robat. Na zabaven način se ukvarjajo z resnimi življenjskimi in družbenimi vpršanji, zato so te predstave namenjene malo večjim otrokom, mladini in odraslim. PUF pa skrbi tudi za svojo najmlajšo publiko od 2+', ki ji je izbral 8 slovenskih in 2 mednarodni predstavi ob četrtkih zjutraj v Hlavatyjevem parku pri tržnici. Ostali program obeta sodobna lutkovna in eksperimentalna  gledališča, družbeno angažirano gledališče, gledališče objektov  in različne intervencije v prostoru- ulično gledališče, igre in delavnice. Vse to predvsem v zadnjem tednu avgusta, ko bo PUF s svojo LUTKOVNO KARAVANO postal del potujočega festivala PLAVAJOČI GRAD.
Od 26.8. do 30.8.  bo obiskal vasi v zaledju MO Koper: Sokoliče, Hrvaoje, Gračišče in Truške, kjer se bo dogajalo od 17.00 do noči, nadaljevalo pa z Etno HistEria džem koncertratom in več kot 20 etno - jazz- fussion  glasbenimi skupinami in znamenitimi glasbeniki iz vseh koncev sveta.
Posebnost tega festivalskega tedna bo umestitev predstav, razstav, koncertov in instalacij na dvorišča, v vinograde ali kuhinje vaščanov, ki bodo tudi pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodkov, ter obenem goostili  obiskovalce. Ulice, trgi ter mnoge prazne hiše zalednih vasi bodo za ta dan postale kulise in odri za umetnost. Veliki finale s projekcijami umetnice Frances Sanders (UK-Cz), koncentratom lutkovnih, uličnih in glasbenih nastopov glasbenih skupin Plavajočega gradu in Etno HistErie pa bo 30.8. v Kopru.
Program Odprtega odra se sproti polni z mimoidočimi glasbenimi in lutkovnimi prijatelji, prav tako bo pri tej množici umetnikov nekaj programskih zamenjav in sprememb skupin, lokacij in terminov, zato sledite vsem spremembam in dopolnitvam programa na www.mclu.info.

Log in or Registracija